Rastiskaba

Liikunta on tunnetusti tehokas tapa parantaa sekä työhyvinvointia että nostaa vireystasoa. Liikunnalla on myös myönteinen vaikutus henkiseen jaksamiseen ja liikunta ylläpitää myös hyvää terveyttä.

Ongelmaksi nousee kuitenkin nykyelämän hektinen tahti ja kiire – liikunnalle ei aina tahdo löytyä aikaa. Toisaalta ei oikein ole kannustettakaan nousta sohvalta löhöämästä.

Näistä lähtökohdista ponnistaa Rastiskaba, Sävymedian tuottama verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on kannustaa liikkumaan. Rastiskaban ideana on leikkimielisesti kisailla siitä, kuka kerää eniten rasteja liikkumalla.

Kiinnostuitko? Alta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Jos onnistuimme vakuuttamaan sinut palvelun hyödyllisyydestä, ota yhteyttä, niin pistetään yrityksenne liikkeelle!

Usein kysyttyä

Mikä on Rastiskaba-liikuntahaaste? Liikuntahaasteen aikana kerätään rasteja päivittäisestä liikunnasta. Haastekohtaisesti voidaan valita, kuinka paljon yhden rastin eteen on liikuttava.

Kuinka eri liikuntalajit on huomioitu? Rastiskaba ei itsessään ota kantaa liikuntalajeihin vaan liikkumiseen käytettyyn aikaan. Miksi näin? On toki aivan eri asia käydä tunti hiihtämässä kuin vartti kävelemässä. Rastiskaban tarkoituksena ei kuitenkaan ole pakottaa osallistujaa rehkimään itseään näännyksiin, vaan ideana on liikkua omian taitojen ja jaksamisen perusteella. Esimerkiksi vähän liikkuvalle tuntikin liikuntaa voi merkitä paljon. Jokainen voi myös vaikuttaa liikkumiseen käyttämäänsä aikaan. Toisin sanoen tietyssä ajassa voi tehdä hyvinkin erilaisia lajeja, mutta ajallisesti ne aktivoivat eritasoisia henkilöitä liikkumaan saman verran.

Mihin liikutut tunnit perustuvat? Jokainen osallistuja merkitsee oman liikkumisensa Rastiskabaan viiden minuutin tarkkuudella. Haasteeseen on mahdollista määrittää esimerkiksi päiväkohtaisia rajoituksia, jotta tilanne säilyy tasaisempana eritasoisten liikkujien välillä.

Kuinka pitkä liikuntahaaste on? Haasteen kesto on vapaasti valittavissa. Kokemuksemme perusteella suosittelemme kuitenkin, että haasteen kesto on kahden viikon ja neljän kuukauden väliltä. Liian lyhyt haaste voi aiheuttaa sen, että haaste menee osalta huomaamatta ohi. Liian pitkä haaste voi puolestaan loppumetreillä turruttaa osallistujat.

Mihin Rastiskaba-haastetta voi hyödyntää? Mahdollisuuksia on monia. Työnantajana voit kannustaa työntekijöitä liikkumaan ja tätä kautta vähentää sairaspoissaoloja. Myös työilmapiiri paranee, kun henkilöstö saa yhteisen puheenaiheen ja leikkimielistä kisailua. Rastiskaba tarjoaa myös mahdollisuuksia tiimien/osastojen väliseen kisailuun. Hyvinvoiva yritys erottuu kilpailijoistaan!

Kuinka ihmiset saa kannustettua mukaan haasteeseen? Liikuntahaasteeseen sisältyy kilpailumomentti, koska osallistujilla on käytössään reaaliaikainen tulosluettelo. Pienimuotoinen lahjonta voi kuitenkin olla paikallaan, jotta myös vähemmän kilpailuhenkiset saadaan haasteeseen mukaan.

Mitä Rastiskaban käyttöön vaaditaan? Rastiskabaa voi käyttää tavallisella nettiselaimella henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella. Asennuksia ei vaadita. Rastiskaba toimii myös mobiililaitteilla.

Voiko palvelua koekäyttää? Tottahan toki! Voit rekisteröidä itsellesi Sävymedian käyttäjätunnuksen, jolla voit vapaasti tutkia palvelua. Tunnuksen tekeminen ei sido sinua tilaamaan palvelua. Voit olla myös yhteydessä kysyäksesi lisätietoja tai saadaksesi muutaman viikon koekäyttöjakson.